עונת החגים בפתח ואיתה שלל מתכונים לחגים, מתוקים וטעימים שמסמלים את הציפיה
לשנה טובה ומתוקה.
מתכון קל לפאי תפוחים אישי שפשוט ממכר, מתכון קל מאוד להכנה וכמו שתראו מבוסס על
מצרכים זמינים ופשוטים.
המצרכים:
1.5 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 ביצה
מצרכים למילוי:
תפוח אחד חתוך לקוביות קטנות ( אפשרי גם לא מקולף)
קצת צימוקים שחורים
קינמון
1 כפית סוכר
לרוטב סוכר:
שלוש כפות מים רותחים מעורבבים עם כף סוכר ושתיים שלוש טיפות לימון.
לא חייב לשים רוטב סוכר מעל המאפה אך רצוי שומר על פריכות ועל מראה זוהר.
הכמות ל10 יחידות פאי תפוחים.
הכמויות נמדדו בכוס פלסטיק שקופה וחד פעמית.
אופן ההכנה:
מכניסים את החומרים לקערה ומערבבים היטב בעת הכנסת כל חומר.
אחרי שמכניסים את הביצה לשים לאט על מנת לאחד את החומר אוספים כחצי כוס
מהפירורים ושמים בכלי קטן במקרר.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, מכסים את הקערה
ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים ומעבדים מעט על משטח מקומח, יוצרים עיגול ופוחסים אותו
עד לקבלת עיגול שטוח ודק. מניחים תבנית עם שקעים או תבנית קפקייקס
חד פעמית. לוודא שיש שוליים מין סלסלה קטנה מבצק.
ממלאים במילוי התפוחים מפזרים מעט פירורים מעט
ומכניסים לאפייה כעשרים דקות.
כשתי דקות לפני סיום האפייה למרוח בזהירות את רוטב הסוכר על המאפה.
שימו לב: זמן האפייה משתנה בין תנורים ומכיוון שמדובר בבצק שנאפה מהר יש
לשים לב.
בהצלחה ושנה טובה
לשנה טובה ומתוקה.
מתכון קל לפאי תפוחים אישי שפשוט ממכר, מתכון קל מאוד להכנה וכמו שתראו מבוסס על
מצרכים זמינים ופשוטים.
המצרכים:
1.5 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 ביצה
מצרכים למילוי:
תפוח אחד חתוך לקוביות קטנות ( אפשרי גם לא מקולף)
קצת צימוקים שחורים
קינמון
1 כפית סוכר
לרוטב סוכר:
שלוש כפות מים רותחים מעורבבים עם כף סוכר ושתיים שלוש טיפות לימון.
לא חייב לשים רוטב סוכר מעל המאפה אך רצוי שומר על פריכות ועל מראה זוהר.
הכמות ל10 יחידות פאי תפוחים.
הכמויות נמדדו בכוס פלסטיק שקופה וחד פעמית.
אופן ההכנה:
מכניסים את החומרים לקערה ומערבבים היטב בעת הכנסת כל חומר.
אחרי שמכניסים את הביצה לשים לאט על מנת לאחד את החומר אוספים כחצי כוס
מהפירורים ושמים בכלי קטן במקרר.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק, מכסים את הקערה
ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מוציאים ומעבדים מעט על משטח מקומח, יוצרים עיגול ופוחסים אותו
עד לקבלת עיגול שטוח ודק. מניחים תבנית עם שקעים או תבנית קפקייקס
חד פעמית. לוודא שיש שוליים מין סלסלה קטנה מבצק.
ממלאים במילוי התפוחים מפזרים מעט פירורים מעט
ומכניסים לאפייה כעשרים דקות.
כשתי דקות לפני סיום האפייה למרוח בזהירות את רוטב הסוכר על המאפה.
שימו לב: זמן האפייה משתנה בין תנורים ומכיוון שמדובר בבצק שנאפה מהר יש
לשים לב.
בהצלחה ושנה טובה