מתכון: רולדה וניל קלה להכנה

רולדה היא בבסיסה עוגת ספוג דקה הנאפית בתבנית שטוחה, בצק הספוג רך ונוח 
וגלגול הבצק משווה לו את צורת הרולדה המסורתית.
המתכון הבסיסי להכנת רולדה הוא אותו המתכון של רולדה של פעם, מה שנקרא ״מתכון של סבתא״ 
אלא שהיום עם מגוון המצרכים הקיימים בשוק כל מתכון בסיסי יכול להפוך בקלות למתכון יחודי
ולכן הבאתי מתכון בסיסי לרולדה שאולי נראה מסובך אבל מובטח כי אחרי פעם אחת בלבד
של הכנה תגלו שרולדה קלה להכנה וניתן להכינה בפרק זמן קצר מאוד, 
המצרכים לרולדה פשוטים מאוד, תמיד ניתן לגוון אך רצוי שזה יהיה בקרם ולא במתכון עצמו. 
הרולדה האוורירית שהכנו היא שלוב של עיטורי בצק בגוון ירוק, קרם וניל ופטל יער שחור ואדום,
שילוב טעמים וצבעים ברולדה רק הופך אותה למיוחדת וטעימה יותר.
רולדה עם פטל שחור ואדום
מתכון בסיסי לרולדה
המצרכים:  
3 ביצים ( מופרדות חלמון מחלבון) 
1 ביצה ( לא מופרדת) 
כפית אבקת אפייה
 3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח 
כף שמן
כפית תמצית וניל או רום

חשוב לציין לנוחיותכם הכמויות נמדדו בכוס פלסטיק חד פעמית שקופה .

אופן ההכנה
-קערת חלבונים- מקציפים את החלבונים לקצף לבן מוסיפים את הסוכר
וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. 
-קערת חלמונים- את הביצה הלא מופרדת והחלמונים מערבבים היטב 
 מוסיפים את השמן ותמצית הווניל או הרום. 
-קערת קמח- מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה. 

מאחדים חומרים:
מוסיפים את קערת תערובת החלמונים לקצף הלבן מערבבים, 
מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים.
כעת יש לנו את בצק הרולדה מוכן. 

נפרוס נייר אפייה על תבנית תנור, כדאי שישארו שולים לנייר האפייה ע״מ שלא ידבק. 

**חשוב לשים לב: הטעות הנפוצה ביותר במתכוני הרולדות היא תבנית האפייה
ברוב המתכונים משתמשים תבנית המקורית של התנור , 
אלא שהתנורים שונים בגודלם ולכן גם מידת תבנית התנור משתנה. 

כדי שלא תגלו שהרולדה שלכם דקה כמו ביסקוויט או עבה מידי יש להקפיד על הכלל הבא:
יש ליצוק את התערובת מצד אחד של תבנית האפייה ועד למחצית התבנית ורק אז לשטח מעט.
 להקפיד על שוליים ישרים ולא דקים כדי שלא יתייבש. כמו שתסדרו את השוליים ככה זה ישאר. 
אפשרות נוספת היא להשתמש בתבנית חד פעמית מלבנית כ-30 ס״מ אורך ו-25 ס״מ רוחב
זה הגודל האידאלי לרוב מתכוני רולדה בכמות חומרים הזו. 

לאפות בחום של 170 מעלות למשך כ-10 דקות או עד שמזהיב.
 זמן האפייה משתנה בין תנורים אז שימו לב. 

בתום זמן האפייה בצק הרולדה מוכן, פותחים את דלת התנור למשך 2 דקות בלי להוציא את התבנית. 
מכינים נייר אפייה נוסף מוציאים את הרולדה פורסים מעליה, שיכסה את כולה. 
עכשו צריך להפריד את הבצק מנייר האפייה התחתון,
לצורך כך יש להפוך את הבצק כך שנייר האפייה התחתון יהיה למעלה.
פעם היו הופכים את הרולדה על מגבת, כדאי לוותר על הרעיון לעיתים מגבות המטבח
מורידות סיבים זעירים או ספוגות בריח מרכך הכביסה, זה לא עושה טוב לעוגה החמה. 

** הנה טיפ להפיכת הרולדה בצורה מושלמת: עושים מעין ״סנדוויץ ״ 
תבנית אפייה-נייר אפייה- בצק הרולדה- נייר אפייה-תבנית אפייה בגודל זהה. 
והלכה למעשה יש לכם תבנית תנור שעליה נייר אפייה שעליו מונחת הרולדה,
 מעל הכל יש את נייר האפייה שפרסתם, קחו תבנית בגודל זהה הניחו על נייר האפייה העליון 
ממש כמו ששמים תבנית בתוך תבנית, הצמידו מעט והיפכו.
 התבנית התחתונה עכשו למעלה, הסירו אותה ולפניכם נייר האפייה התחתון
עליו נאפתה הרולדה אותו צריך להסיר בעדינות. 
אחרי שהסרתם את הנייר התחתון, נותר נייר האפייה החדש בתחתית הרולדה,
בעזרתו החלו לגלגל את הרולדה, מהכיוון שלכם פנימה יחד עם נייר האפייה.
עד הסוף סגרו היטב, ממש כמו סוכריה.
רולדה מגולגלת

רולדה עם קרם וניל

המתינו להתקררות הרולדה לגמרי פתחו בזהירות מלאו בקרם וגלגלו ללא נייר האפייה.
להכניס לקירור , והרי לכם רולדה נהדרת.

רעיונות לקישוט
רולדה עם עטורים בבצק- קחו מעט מהבצק בקערית קטנה על כל 3 כפות בצק הוסיפו כפית קמח,
כמה טיפות צבע מאכל והרי לכם בצק צבעוני. זלפו על נייר האפייה רק על מחציתו, 
ולהכניס להקפאה של רבע שעה.
להוציא להניח את נייר האפייה המעוטר על תבנית האפייה ועליו לצקת את יתר הבצק. 
חשוב שתשימו לב כשאתם מגלגלים את הרולדה החלק המעוטר יהיה בתחתית הבצק ובחלק הרחוק מכם,
בכל מצב אחר העיטורים לא יראו הם יגולגלו פנימה ויעלמו:) 

רולדה פירות- כלל חשוב הפירות בתוך הרולדה יהיו בחתיכות קטנות, לדוגמא חצי תות או רבע אננס
בתוך הרולדה יפגום בגלגול, עדיף להשתמש בתות חצוי ופרוס דק כך שיצמד באופן מושלם לקרם. 
אם בחרתם להשתמש בדובדבן או באננס משומר או פטל יש להקפיד לסנן נוזלים
כדי שלא ירטיב את הקרם ויהפוך אותו לנוזלי מידי. 

רולדת גבינה- קרם גבינה ברולדה יכול להתאים מאוד כקינוח חלבי,
הקרם יכול להופיע גם במילוי וגם בציפוי וכדאי להוסיף קצת שוקולד, או תותים ולתת קצת צבע לרולדה.
 אפשר להשתמש בגבינה לבנה או מסקרפונה  בשילוב עם שמנת חמוצה או פודינג וניל. 


תוויות

אבקת סוכר אגוזי מלך אופן ההכנה אזוב מצוי איך להכין בצק שמרים קר איך להכין דואה? איך להכין חמין איך להכין חריף איך להכין לבנה בבית? איך להכין ליפתן פירות? איך להכין עוגה כושית איך להכין עוגה עם צימוקים? איך להכין עוגיות ללא גלוטן איך להכין עוגת ענבים איך להכין עוגת שושנים איך להכין עוגת תפוזים איך להכין פוקצ׳ה בבית? איך להכין קינוח בכוס איך להכין ריבה איך להכין ריבת אפרסק? קונפיטורת פירות איך להכין ריבת מנגו איך לקלף עגבניות איך לקלף פלפלים בקלות איך מכינים בייגלה איך מכינים זעתר אננס אפונה עם חזה עוף אפייה אפייה ביתית אפייה בנינג'ה ארוחת צהריים מהירה בוטנים בורגול דק בורקס בטטה בייגלה חלבי בישול גרגירי חומוס בישול עירקי במיה בננה בבלילה בננה מטוגנת בצל מטוגן בצק הקובה בצק לרוגעלך בצק עלים בצק פריך בצק שמקים במילוי קינמון בצק שמרים לפיצה בצק שקדים בקר כתף 5 ברוקולי בשר בקר מספר 6 בשר לחמין גבינת מסקרפונה גזר גלגול רולדה גלסאז' דבש דובדבני אמרנה דובדבנים דלעת הכנת לחמנייה טרייה הכנת לפתן פירות הכנת מילוי לקינוח כוסות הכנת קינואה. זילוף. זיתים חריפים זיתים מבושלים זעתר חומוס ביתי חומוס גרגירים חזה עוף חזה עוף במחבת חזה עוף עם ירקות חיטה בחמין חיתוכיות חיתוכית אישית חלב עיזים. חלה מתוקה חלה עגולה חמוסתה חמוציות חמין חנוכה חצילים חצילים בטעם כבד טו בשבט טורט שוקו טורטייה חזה עוף טחינה טיפ לאפיית לחמניות יוגורט יפרח ירקות ירקות בנינג'ה כבד עוף כדורי שוקולד כדורי שוקולד כשר לפסח כדורי שוקולד פרווה כוסמת מתכון כמון כנאפה לבנה ביתית להכין גאנש שוקולד לחם ביתי לחם ביתי מקמח שמרים לחם פשוט לחם שום לחם שומשום לחמניות בית ספר לחמניות מהירות הכנה לחמניות צימוקים לחמניית בית ליבת תפוח ללא מוצרים מן החי מאכלי חנוכה מאפה שמרים מגדרה פתיתים מדליוני שוקולד מוס לבן מוס שוקולד מוס תות שדה. מזנון בופה מטבוחה מטבח כורדי מייפל מילוי ירקות למאפה. מילוי למאפה פטריות מילוי לעוגת שמרים מילוי עלה סיגר מרוקאי מילוי צמחוני לבורקס מילוי תפוחים לעוגה מיני בורקס מיני סופגנייה מיץ לימון מיקום אירוע מכשיר נינג'ה מלוי לקונכיות בצק עלים מנה צמחונית מקלון שומשום מרנג מרק קובה עירקי מרק קוסקוס משמש משקה פירות טבעי מתכון מתכון לאירוח מתכון לחם מתכון לחמניות קל מתכון למחית פיסטוק ביתית מתכון לנינג'ה מתכון לסופגניות מתכון לעוגת דבש מתכון לעוגת תפוחים מתכון מאפינס מתכון נינג'ה גריל מתכון עוגת מספרים מתכון עם גיל או אשל מתכון עם ירקות מתכון פיצה מתכון צמחוני מתכון קל מתכון קל ללחמנייה. מתכון רולדה נטפי שוקולד לבן נקטרינה סוכריות צבעוניות סולת סופגניות סינרול קינמון סירופ מייפל סירופ שוקולד סלט בריאות סלט חם סלט חציל סלט טבולה סלט ירקות סלט לראש שנה סלט קינואה סלט קר ספגטי ספינג' ספינז עדשים עוגה בחושה עוגה בעשר דקות עוגה כשר לפסח עוגה כשרה לפסח עוגה ללא הפרדת ביצים עוגה ללא מיקסר עוגה ללא שמן עוגה לשבת עוגה מהירה עוגה מהירת הכנה עוגה מוכנה עוגה פרווה עוגה קלה עוגה קרה עוגות מתוקות עוגיות ביתיות עוגיות לראש השנה עוגיות מהירות הכנה עוגיות מהירות על מילוי עוגיות מזרחיות עוגיות מעמול עוגיות משלוח עוגיות נשיקות עוגיות פסח עוגיות שומשום עוגיות שמרים עוגת ביסקוויט עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה ללא תחתית עוגת גבינה שכבות עוגת דבש עוגת וניל מהירה עוגת לימון עוגת מראה עוגת ענבים עוגת פאי מתכון עוגת פירות עוגת פירות יבשים עוגת פירמידה עוגת פרי הדר עוגת פתיבר עוגת קרם שניט עוגת שוקולד עוגת שוקולד בחושה עוגת שוקולד קלה עוגת שוקולית עוגת שושנים שמרים עוגת שזיפים עוגת שיש עוגת שכבות עוגת שכבות ביסקוויטים ושמנת עוגת שמרים עוגת שמרים מילוי פרג חלבי עוגת שמרים פרג עוגת שמרים קלה עוגת תפוז עוגת תפוחים עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים עם מרנג עוף בנינג'ה עוף בתנור עוף עם שעועית ואורז עוף שלם עיטור שוקולד. עלי גפן ממולאים עלי סיגר ענבים ענבים סגולים פאי פירות פאי תפוחים פוקצ׳ה עם עגבניות פורים פחמימה. פטל ושוקולד פטל שחור פטריות פטריות יער פטריות שטיאקי פטריות שמפיניון פילה מדומה פינגר פוד פיסטוק חלבי פיצה ביתית פיצה דקה פירות העונה פירות יער פירות לפנקייק פירות מיובשים פלפלים פנקייק פעילות אפייה לילדים פרגית בנינג'ה גריל פשטידת גבינה פשידת ירק בנינג'ה צימוק לבן ציפוי גלאסז' צלחות וסכו"ם חד פעמי צלי בקר צלעות כבש קובה בורגול קובה בורגול אפוי קובה דלעת קובה כתום קומפוט פירות קיץ קוניפיטורת מנגו קוסברה קוסקוס קופתאות קיוי קינואה קינוח קינוח אישי מהיר קינוח כוסות קינוח כוסות מהיר הכנה קינוח כוסות עם אלכוהול קינוחי כוסות קינמון קיץ קישואים קמח שמרים קמח כשר לפסח קמח לאפיית לחם. שום קמח ללא גלוטן קמח מספר 2 קפקייקס מהירים קציצות קציצות אפונה וגזר קציצות בארומה לימונית קציצות בקארי קציצות ירק קציצות תרד קקאו קרם וניל צרפתי קרם לעוגת גבינה קרם פיסטוק ראס אל חנות ראש השנה רוגלך רוטב בשר טחון רוטב סוכר רוטב פטריות רוטב שעועית רולדה מהירה רולדת שוקולד רולדת שמרים ריבת חלב ריבת ענבים ביתית ריבת שזיפים ביתית רימון שום שוקולד מריר שזיף אירופי שזיף מיובש שזיף מיובש לדר שמן זית בלבנה שמפיניון שמרים ריבת חלב שעועית חומה. שעועית צהובה תבלין לקובה תבלין קארי תבשיל קציצות. תוספת תותים תמצית וניל תמר טחון תערובת עוגה תפוז סיני תפוח תפוח אדמה בנינג'ה גריל תפוחים תפוחים ותמרים תרד