מתכון נהדר לעוגיות בטעם תפוז, צבען נוטה לגוון כתום - צהוב, מרקמן עדין ובעל ניחוח תפוזי.
המתכון אינו מכיל מצרכים רבים ובעיקרון בנוי כולו ממצרכים פשוטים זולים וזמינים בכל בית,
עוגיות תפוז קלות להכנה וזמן ההכנה והאפייה קצר יחסית, ניתן להכין ולהקפיא בכלי אטום
ולהוציא בכל פעם שבא משהו טעים וביתי.
המצרכים:
כלי מדידה כוס חד פעמי שקופה מפלסטיק
1+3/4 כוס קמח
1 כפית שטוחה של סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
25 גרם חמאה- בטמפרטורת החדר
1/2 כוס מיץ תפוז טרי
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה, מוסיפים סוכר ואת גרידת התפוז, מערבבים.
מוסיפים את החמאה ומערבבים מעט ומוספים בהדרגה את מיץ התפוז.
לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד לא דביק. בדרך כלל הבצק מתאחד היטב לאחר 4-5 דקות לישה.
אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
לאחר שהבצק אחיד יוצרים עיגולים בגודל מטבע ופוחסים (משטחים ) אותן מעט כיוון שהבצק תופח
בעת האפייה. מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה או על נייר כסף מרוח במרגרינה.
ניתן לעטר בצימוקים או בפרי הדר מסוכר. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות,
למשך כעשר דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
הכמות במתכון מספיקה לתבנית אחת כעשרים עוגיות , אם רוצים יותר ניתן להכפיל את הכמויות.
המתכון אינו מכיל מצרכים רבים ובעיקרון בנוי כולו ממצרכים פשוטים זולים וזמינים בכל בית,
עוגיות תפוז קלות להכנה וזמן ההכנה והאפייה קצר יחסית, ניתן להכין ולהקפיא בכלי אטום
ולהוציא בכל פעם שבא משהו טעים וביתי.
המצרכים:
כלי מדידה כוס חד פעמי שקופה מפלסטיק
1+3/4 כוס קמח
1 כפית שטוחה של סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
25 גרם חמאה- בטמפרטורת החדר
1/2 כוס מיץ תפוז טרי
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה, מוסיפים סוכר ואת גרידת התפוז, מערבבים.
מוסיפים את החמאה ומערבבים מעט ומוספים בהדרגה את מיץ התפוז.
לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד לא דביק. בדרך כלל הבצק מתאחד היטב לאחר 4-5 דקות לישה.
אם יש צורך מוסיפים מעט קמח.
לאחר שהבצק אחיד יוצרים עיגולים בגודל מטבע ופוחסים (משטחים ) אותן מעט כיוון שהבצק תופח
בעת האפייה. מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה או על נייר כסף מרוח במרגרינה.
ניתן לעטר בצימוקים או בפרי הדר מסוכר. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות,
למשך כעשר דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
הכמות במתכון מספיקה לתבנית אחת כעשרים עוגיות , אם רוצים יותר ניתן להכפיל את הכמויות.