מתכון קליל להכנת עלי סיגר ממולאים בבשר ובפטריות, אפשר בהחלט להשתמש
רק במרכיב הפטריות ואז נקבל מתכון צמחוני טעים ומעניין במיוחד.
המתכון הזה הוא מסוג מתכוני פינגר פוד שניתן להגיש באירוח קליל שבו אין צורך
בישיבה מול שולחן, ניתן גם להגישו כמנה ראשונה וגם כתוספת קריספית לארוחה.
בניגוד למתכונים רבים פה אין כמות מדוייקת, הכל לפי העין והטעם.
מי שאוהב יותר פטריות יוסיף יותר וכך גם בנוגע לבשר ולתבלינים.
עלי הסיגר אפויים בתנור עם מעט שמן ועדיין שומרים על קריספיות וטעם נהדר.
המצרכים במתכון
20 יחידות עלי סיגר קנויים
חבילת פטריות טריות או פטריות שמפיניון בשימורים
בצל סגול בנוני
פטרוזיליה קצוצה
תבלינים
אופן ההכנה:
חותכים את הפטריות והבצל לריבועים קטנים
מטגנים במעט שמן עד שמתרכך, והצבע נהיה אחיד ושחום.
מתבלנים עם פטרוזיליה ותבלינים כמו פפריקה מתוקה או חריפה לפיקנטי יותר.
מעט כורכום ובהרת, מעט מלח.
חשוב להקפיד שלא יהיו נוזלים בתוך התערובת, כדי לשמור על מאפה קריספי.
מניחים להתקרר. לאחר שמתקרר להוסיף בשר לערבב היטב.
פורסים את עלה הסיגר וממלאים במילוי לרוחב העלה ומשאירים ״ שוליים ״ ללא מילוי.
מגלגלים מניחים על נייר אפייה כשהחלק התחתון של העלה כלפי מטה.
מורחים את העלים במעט שמן, ומכניסים לתנור לחום של 180 למשך 10 דקות או עד שהעלה משחים.
ניתן להגיש עם רוטב טחינה, מיונז, עריסה חריפה.
בתאבון.
רק במרכיב הפטריות ואז נקבל מתכון צמחוני טעים ומעניין במיוחד.
המתכון הזה הוא מסוג מתכוני פינגר פוד שניתן להגיש באירוח קליל שבו אין צורך
בישיבה מול שולחן, ניתן גם להגישו כמנה ראשונה וגם כתוספת קריספית לארוחה.
בניגוד למתכונים רבים פה אין כמות מדוייקת, הכל לפי העין והטעם.
מי שאוהב יותר פטריות יוסיף יותר וכך גם בנוגע לבשר ולתבלינים.
עלי הסיגר אפויים בתנור עם מעט שמן ועדיין שומרים על קריספיות וטעם נהדר.
המצרכים במתכון
20 יחידות עלי סיגר קנויים
חבילת פטריות טריות או פטריות שמפיניון בשימורים
בצל סגול בנוני
פטרוזיליה קצוצה
תבלינים
אופן ההכנה:
חותכים את הפטריות והבצל לריבועים קטנים
מטגנים במעט שמן עד שמתרכך, והצבע נהיה אחיד ושחום.
מתבלנים עם פטרוזיליה ותבלינים כמו פפריקה מתוקה או חריפה לפיקנטי יותר.
מעט כורכום ובהרת, מעט מלח.
חשוב להקפיד שלא יהיו נוזלים בתוך התערובת, כדי לשמור על מאפה קריספי.
מניחים להתקרר. לאחר שמתקרר להוסיף בשר לערבב היטב.
פורסים את עלה הסיגר וממלאים במילוי לרוחב העלה ומשאירים ״ שוליים ״ ללא מילוי.
מגלגלים מניחים על נייר אפייה כשהחלק התחתון של העלה כלפי מטה.
מורחים את העלים במעט שמן, ומכניסים לתנור לחום של 180 למשך 10 דקות או עד שהעלה משחים.
ניתן להגיש עם רוטב טחינה, מיונז, עריסה חריפה.
בתאבון.