עוגת תפוחים חורפית וטעימה שמעלה ניחוחות של
תפוח וקינמון
המצרכים:
2 ביצים
100 גרם מחמאה או חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
תבנית חד-פעמית ארוכה
תפוחים מסוגים שונים, קלוף וחתוך לפרוסות
קינמון
אופן ההכנה:
מערבלים את הבייצים והמחמאה או השמן , הסוכר וסוכר הוניל.קינמון
אופן ההכנה:
את הקמח לערבב היטב עם אבקת האפייה
ולהוסיף לתערובת הביצים. לערבל היטב אפשר במיקסר
ואפשר גם ידני.
לשמן ולקמח תבנית אפייה חד פעמית להוסיף מחצית מהבצק ולשטח כך שיכסה את כל התחתית של התבנית.
לסדר את התפוחים אחד אחרי השני (לא בערימה)
להוסיף מעליהם את הבצק שנשאר ולהשתדל לפזר באופן אחיד, לשטח מעט.
לבזוק מעל כפית וחצי סוכר מעורבב בקינמון.
להכניס לתנור שחומם מראש 160 מעלות
לפחות ל 40 דקות או עד שהקיסם/סכין שננעץ בעוגה יוצא
"נקי" וללא שאריות בצק.
לאחר האפייה והתקררות העוגה ניתן לבזוק עליה מעט אבקת סוכר.